Sony представи новия си флагман – смартфона Xperia Z3

0
Sony Xperia Z3
Снимка/Sony

По време на изложението IFA в Берлин Sony представи новия си флагман Sony Xperia Z3. Едновременно устойчив и красив, Android смартфонът е с най-добрата камера на Sony за смартфон, както и единственият смартфон с PS4 Remote Play функционалност.

Sony Xperia Z3 има изключително тънък корпус и алуминиева рамка. На външен вид не се различава много от Sony Xperia Z2. Основната разлика са заоблените ъгли, за да направят телефона по-устойчив на удар, и заоблената рамка за по-голямо удобство. Дисплеят е 5,2-инчов с резолюция 1 080 x 1 920 пиксела. Телефонът е водоустойчив и е с дебелина 7,3 мм и тежи 152 грама.

Смартфонът работи с ОС Android 4.4 (KitKat). Има четириядрен Qualcomm Snapdragon 801 процесор с честота 2,5 GHz и с 4G LTE модем, 3 GB RAM, 16 GB или 32 GB вградена памет, слот за microSD карта, 20,7 MP камера, батерия с капацитет 3 100 mAh, която може да издържи приблизително два дни с едно зареждане

Благодарение на PS4 Remote Play функционалността, която ще бъде налична от ноември, притежателите на PlayStation 4 ще могат да играят игри далеч от конзолата, като свържат смартфона си с Wi-Fi мрежата и превключат играта от конзолата към телефона. Тази функционалност ще бъде налична и в Sony Xperia Z3 Compact смартфона и Sony Xperia Z3 Compact таблета, които също бяха представени на IFA.

Sony Xperia Z3 ще бъде в продажба от тази есен. Ще се предлага в четири цвята – бяло, черно, зелено и медено.