Продажбата на LG G2 mini започва през април

След като пусна на пазара смартфона си LG G2 през 2013, сега южнокорейската компания пуска мини версия на модела през април.

0
LG G2 мини
Снимка/LG

LG ще започне с предлагането на LG G2 mini в определени региони на Русия, а в следващите седмици ще разшири продажбите на мини версията на LG G2 на други пазари в Европа, Азия, Латинска Америка, Средния Изток и Африка, съобщи компанията миналата седмица.

Смартфонът ще има 4,7-инчов дисплей с резолюция 960 x 540 пиксела, която е доста по-ниска от full HD дисплея на LG G2. LG G2 mini ще се продава с леки вариации в характеристиките си в зависимост от региона, в който се предлага.

В повечето региони смартфонът ще се предлага с 1,2 GHz quad-core процесор, 8GB вътрешна памет, 1GB RAM, 8 мегапиксела камера, 2 400 mAh Li-Ion сменяема батерия, слот за SD карта и Android 4.4 KitKat. Вариантите на LG G2 mini, предназначени за пазарите в Латинска Америка и Средния Изток ще бъдат с подобрен 1,7 GHz Nvidia quad-core Tegra 4i процесор и 13 мегапиксела камера. Очаква се също да се предлага и вариант с две сим карти.

LG все още не е съобщил цена за LG G2 mini, но по информация в медиите се очаква да бъде продаван на цени от 350 евро.