Новият флагман на Nokia е Lumia 930

Смартфонът от висок клас, работещ с операционната система Windows Phone 8.1, ще бъде в продажба от юни.

0
Nokia Lumia 930
Снимка/Nokia

Nokia представи новия си флагман Lumia 930 по време на конференцията Microsoft Build за разработчици.

Мобилният телефон ще работи с обновената ОС на Microsoft Windows Phone 8.1, която идва с бета версията на персоналния гласов асистент Cortana и центъра за нотификации Action Center. Другите характеристики на смартфона включват 20 мегапиксела PureView камера, 5-инчов дисплей ClearBlack с резолюция 1080×1900, 2,2GHz четириядрен процесор Snapdragon 800, 2GB RAM, 32GB вградена памет и 7GB облачно пространство в Microsoft’s OneDrive, Li-Ion 2 420 mAh батерия, функция за безжично зареждане, поддръжка за Wi-Fi, Bluetooth 4.0, технологията NFC, USB 2.0, FM радио, четири вградени дигитални микрофона.

Една от най-силните страни на Lumia 930 е камерата. Тя разполага с оптика Zeiss, с оптична стабилизация на изображението (OIS) и може да записва full HD видео. А инсталираното приложение Creative Studio дава възможност на потребителите за обработка на снимки. С опцията Living Images снимките и видеата могат да се подреждат автоматично по време и локация, а на заден фон може да се добави и музика.

Lumia 930 ще се предлага в четири цвята – ярко оранжево, ярко зелено, черно и бяло.

Смартфонът ще се продава от юни в Европа, Азия, Средния Изток и Индия за 599 щатски долара. Lumia 930 се явява международната версия на Lumia Icon, който се продава само в САЩ.