Новият iPad Air 2 таблет на Apple

0
iPad Air 2
Снимка/Apple

Apple представи iPad Air 2 – наследникът на изключително тънкия 10-инчов таблет на компанията от миналата година iPad Air.

Докато iPad Air беше известен „тънък като молив“, iPad Air 2 е 18% по-тънък – с дебелина само 6,1 мм. Таблетът също така има антирефлекторно покритие – характеристика, която според Apple нито един таблет досега не е притежавал.

[pull_quote_center]За да създадем удивително тънкия силует на iPad Air 2 започнахме с редизайн на Retina дисплея, събирайки три слоя в един. Това не само го направи по‑тънък, но и по-добър – с по-ярки цветове и по‑силен контраст[/pull_quote_center]казва компанията.

Таблетът има 9,7-инчов широкоекранен Multi-Touch Retina дисплей с IPS технология с резолюция 2 048 x 1 536 пиксела (264 ppi) и олеофобично покритие срещу пръстови отпечатъци. Дисплеят е изцяло ламиниран и с LED подсветка.

iPad Air 2 идва с процесор A8X с 64-битова архитектура, създаден специално за този таблет. Процесорът осигурява с 40% по-бърза производителност и 2,5 пъти по-бърза графика от предшественика на iPad Air 2. Той е и енерго-ефективен и с 10 часовия живот на батерията позволява да се работи, играе, сърфира и пазарува по цял ден.

Устройството се предлага в два модела: Wi‑Fi и Wi‑Fi + Cellular, като всеки от тях има по три версии, съответно с 16 GB, 64 GB и 128 GB вградена памет.

Другите технически характеристики на таблета включват: операционна система iOS 8; M8 копроцесор за движение; 8 MP iSight задна камера с бленда ƒ/2.4, 1080p HD видеозапис; 1,2 MP FaceTime HD предна камера с бленда ƒ/2.2 и 720p HD видеозапис; Wi‑Fi (802.11a/b/g/n/ac), двоен канал (2,4 GHz и 5 GHz), HT80 с MIMO, Bluetooth 4.0 технология; вградена литиево-полимерна батерия с мощност 27,3 ватчаса; триосов жироскоп, акселерометър, барометър и сензор за околна светлина.

iPad Air 2 е снабден с Touch ID технологията на Apple, която разпознава пръстови отпечатъци. С Touch ID можете да заключите таблета си с едно докосване, както и да пазарувате сигурно в iTunes, iBooks и App Store.

Таблетът се продава в три цвята: сребърно, златно и сиво. Wi‑Fi моделът в 16-гигабайтовата си версия струва 499 щатски долара, версията с 64 GB вграден памет се продава за 599 долара, а 128-гигабайтовата за 699 долара.