Новите таблети на Lenovo от серията Yoga

0
Lenovo Yoga 2 таблет
Снимка/Lenovo

Lenovo представи новите таблети Yoga 2 и Yoga 2 Pro.

И двата таблета имат четвърто поколение четири-ядрен процесор Intel Atom, както и стойка за наклон и за окачване на стената, 8-мегапикселова задна камера и два предни високоговорителя с Dolby Audio и Wolfson Master HiFi.

При Yoga 2 Lenovo добавя и два нови USB порта, един от които таблетът позволява да бъде използван като външна памет от смартфони. Таблетът ще може да работи с Android 4.4 KitKat или с Windows 8.1 и ще бъде наличен в две версии на екрана, съответно 8-инчова и 10-инчова.

Батерията при Android версията издържа до 18 часа с едно зареждане, докато версията с Windows издържа до 15 часа. Windows версията има 32 GB вградена памет и слот за microSD карта, а Android версията има 16 GB вградена памет и слот за microSD карта.

И двете версии за Android ще бъдат пуснати в продажба от началото на октомври на цена съответно 299,99 щатски долара и 249,99 долара. 10-инчовият модел за Windows ще се продава със стартова цена 399,99 долара и ще бъде наличен в Best Buy по-късно този месец, а 8-инчовият модел идва със стартова цена от 299,99 долара през ноември на lenovo.com.

Таблетът Yoga 2 Pro има 13-инчов HD дисплей с резолюция 2 560 × 1 440. В него е вграден Pico проектор, който позволява на потребителите да превръщат празните стени в екрани. Таблетът има и 8-ватова звукова система със субуфер. Има батерия с издръжливост 18 часа, но може да стриймва видео три часа, след което трябва да се включи в контакта.

Yoga 2 Pro работи с четвърто поколение Intel Atom процесор и ОС Android 4.4 KitKat. Има 2 GB RAM и 32 GB вградена памет с възможност за увеличаване до 64 GB със слот за microSD карта.

Yoga 2 Pro ще се продава на цени, започващи от 499,99 долара, и ще бъде наличен от края на октомври.

Видео Lenovo Yoga 2:

Видео Lenovo Yoga 2 Pro: