Withings Activité е класически часовник с вграден фитнес тракер

0
Withings Activité
Снимка/ Withings

В момента има много гривни и умни часовници, които следят нашата активност, но френската компания, производител на часовника Withings Activité, има друга идея – създаването на класически аналогов часовник с вграден фитнес тракер.

Представеният в края на юни Withings Activité крие технология за следене на активността в класически часовник. Устройството може да е предвестник на нова мода – класическите аксесоари да стават все по-умни.

Withings Activité е швейцарски часовник от неръждаема стомана със сапфирен циферблат и издръжливост на батерията една година. Часовникът е устойчив на вода до дълбочина 50 метра, което го прави подходящ при плуване.

Вътре в часовника е разположен акселерометър като при останалите фитнес гривни, за да следи стъпки, съня и други активности. Withings Activité също вибрира, за да ви събуди или да ви извести при постигане на фитнес цел. Синхронизира се с Bluetoth LE само с iOS устройства за момента. Като използвате приложението Withings Health Mate може да поставяте дневните си цели и да следите прогреса си, може дори да смените часовата зона автоматично.

Дизайнът на часовника е вдъхновен от оригинала на френския педометър, създаден през 1723 г. Withings Activité използва стандартна батерия за часовници за разлика от подобни, които предлагат USB порт за зареждане.

Часовникът е пуснат в продажба във Великбритания от август на цена 320 паунда, а през есента и ще е в САЩ на цена от 390 долара. Ще се предлага само един унисекс модел с кожена и гумена каишка, които могат да бъдат сменяни лесно, без нуждата от специални инструменти. Ще може да се избира между сребрист или черен цвят.