Will.i.am представи своя умен часовник Puls

0
умен часовник Puls
Снимка/i.am+

Фронтменът на Black Eyed Peas, Will.i.am, представи своя умен часовник Puls. Това е масивно носимо устройство с много приложения, правещо всичко, което може да бъде правено с телефон, и още, казва певецът.

Устройството е разработено за две години и половина от 35 инженери от i.am+ – компанията, създадена от Will.i.am за производство на технологични и модни продукти. Ще се предлага под собствения му бранд i.am+.

Джаджата се контролира от гласов персонален асистент като Siri, наречен Aneeda и специално създаден за устройството от i.am+ и компанията Nuance.

Puls има 1 GB RAM и 16 GB вградена памет, крачкомер, акселерометър, батерия, вградени високоговорители, поддръжка на GSM 3G, Wi-Fi, Bluetooth и GPS. С Puls може да провеждате разговори без да е нужно да вдигате устройството до лицето си.

Умният часовник има приложения за Instagram, Facebook, Twitter и Salesforce, както и функциите за снимки, имейл, контакти, повикване, SMS, калкулатор, музика и фитнес тракер. В момента се разработва приложение, с което да синхронизирате вашия Puls с Puls на друг човек и да обменяте информация за резултатите от тренировките си. Часовникът има и детектор на емоции, който използва приложението Vibe, за да определи как се чувствате.

Устройството ще се предлага в черно, бяло, синьо и розово. Ще има и серия в злато с диаманти.

Все още няма информация кога Puls ще бъде в продажба и на каква цена.