Soundhawk с елегантно решение за всички хора със затруднен слух

0
Smart Listening System на Soundhawk
Снимка/ Soundhawk

Устройството Smart Listening System на компанията Soundhawk иска да промени начина, по който възприемаме слуховите апарати.

Според Майкъл Киш, генерален мениджър на компанията, съществуващата нагласа към слуховите апарати произтича от факта, че те винаги са били медицински продукт. Когато имате сериозни проблеми със слуха, трябва да отидете при специалист за диагноза и получавате специализиран скъпо струващ слухов апарат. Цялото преживяване е неприятно, а и устройството е неугледно. Това отблъсква голяма част от хората, които могат да се възползват от корекция на слуха. Повечето от тях са в късните си 30 или 40 години и не могат да чуват добре на шумни места (обществени места, ресторанти и др.).

Smart Listening System се състои от няколко части: част за ухото или „scoop”, зареждаща кутия, безжичен микрофон и приложението на Soundhawk. Устройството е направено изцяло от soft touch пластмаса. Прилича по-скоро на потребителски аксесоар, отколкото на устройство за преодоляване на здравословен проблем.

Частта за ухото може да се поставя както на лявото, така и на дясното ухо и тежи само 6 грама. При дизайна на апарата компанията е разучила различни видове слушалки, за да прецени кое точно е най-добро, и се е спряла на този компактен и незабележим дизайн. Когато натискате бутона за звука, всъщност намествате слушалката в ухото си.

Устройството работи и заедно със специално мобилно приложение, което има няколко готови настройки за различни „звукови сцени”, като на открито или затворени помещения. След като сте избрали настройката, съответстваща на мястото, в което се намирате, може да настроите апарата чрез интуитивен интерфейс.

Когато се намирате на шумно място, може да използвате Bluetooth микрофона, който може да поставите където ви е удобно, за да чувате по-добре и ясно. Smart Listening System може да издържи до 8 часа преди да има нужда от зареждане, а ако използвате и зареждащата кутия, времето се увеличава до 24 часа.

Вече може да се правят предварителни поръчки за устройството на цена 280 щатски долара (около 420 лева). По-късно цената ще си вдигне на 300 долара (около 450 лева).