Sony създава виртуални очила, които изкривяват всичко наоколо

0
Виртуални очила на Sony
Снимка/Sony CSL

В края на месец септември Юичиро Такеучи, изследовател в Sony Computer Science Lab, представи технология, която пречупва реалността както във филма Генезис (на английски „Inception”). Технологията в момента използва таблет за визуализация, но ученият планира да пусне носима версия за умни очила.

Такеучи показа видео, в което огромна арка в Ню Йорк се огъва в различни посоки, последвано от други видеа с различни сгради от други градове, които също се огъват като сцена от филма Генезис.

Връзката с филма не е съвпадение. Такеучи нарича своята идея „Inception Glasses” и той има планове да разрешава реални проблеми с очилата.

[pull_quote_center]В компактни градове като Токио или Манхатън никога не знаеш дали зад ъгъла има кола. Очилата Inception могат да направят сградите прозрачни,[/pull_quote_center]казва той. Или могат да помогнат на туристите, като изравнят или намалят размера на високите сгради, за да направят околностите по-лесни за откриване. Или – това звучи също фантастично за нашите уши – да настрои височините на околните ресторанти базирано на ревюта от Yelp.

[pull_quote_center]Ако не друго, това поне създава градска среда за игри,[/pull_quote_center] казва Такеучи.