Seek Thermal – термална камера за мобилни телефони

0
Seek Thermal - термална камера
Снимка/Seek Thermal

Базираната в Калифония, САЩ, компания Seek Thermal иска всеки да има термална камера.

Съвместима с iOS и Android телефони, Seek Thermal е 14-милиметрова камера с магнезиев корпус, която се включва към USB-то на телефона. Камерата съдържа микробарометър от ванадиев оксид с халкогенидни лещи, които предоставят ъглов обхват от 36 градуса . Според компанията Seek Thermal работи в инфрачервения спектър с дължина на вълната от 7,2 до 13 микрона и може да засича топлина с температура в диапазона от -40º C до 330º C.

Seek Thermal работи с заедно с приложение, което дава възможност на потребителя да сменя между нормален и термален режим на изображението. Предлага четири различни режима за измерване на температурата. Може автоматично да открои обекти в изображението с предварително зададени температурни граници и има възможност за избор от девет различни цветови палитри.

За разлика от системите за нощно виждане, камерата работи, като превръща топлинните сигнали във видими изображения. Seek Thermal може да има приложения като подобряване на сигурността чрез засичане на хора и животни в тъмното, както и помагане при откриване на пропускащи врати и прозорци, некачествена изолация, издатини по стените и тръби. Може да помогне дори при готвене със скара за проверка на температурата.

Компанията планира да пусне развоен комплект следващата година, за да може трети страни да разработват приложения за Seek Thermal. Камерата може да бъде закупена на цена от 199 щатски долара. Към момента се предлага само за Канада и САЩ.