RE – портативна камера на HTC за вашия смартфон

0
портативната камера RE на HTC
Снимка/HTC

HTC представи камерата RE с форма на перископ с резолюция 16 MP и възможност за записване на Full HD (1080p) видео и таймлапс снимане. Устройството може да записва също HD видео в забавен каданс с ¼ скорост.

Камерата има 146-градусов широкоъгълен обектив и софтуер за стабилизация на изображението, 1/2.3-инчов CMOS сензор, бленда f/2.8 и 820 mAh батерия.

HTC не възнамерява да се съревновава с екшън и спорт сегментите. [pull_quote_center]Понеже не виждаме много хора наоколо с GoPro камери на главите си, виждаме голяма възможност за нов вид устройство за останалите от нас,[/pull_quote_center] казва Джейсън Маккензи, президент на HTC Америка.

RE е винаги включена и се активира веднага, когато се хване, благодарение на капацитивните сензори на повърхността. За да се снима, е нужно само да се натисне основния бутон или да се задържи по-дълго за запис на видео. Натискането на другия бутон ще активира режим на снимане в забавен каданс. Благодарение на това, че е водоустойчива, камерата може да бъде използвана и под вода.

Приложението на RE работи с Android и iOS устройства, където заснетите снимки и видеа ще са видими моментално. Камерата няма собствен екран – за екран служи всяко едно устройство с активираното приложение.

RE се предлага в следните цветове: бяло, синьо, оранжево и морско синьо. Цената на камерата е 199 щатски долара и ще е налична за продажба от началото на ноември в САЩ на recamera.com.