Microsoft навлезе на пазара на носими устройства с Microsoft Band

0
Microsoft Band
Снимка/Microsoft

Microsoft навлезе на пазара на носими устройства с първата си фитнес гривна Microsoft Band. Гривната, официално представена в края на октомври, ще ви позволи да оставите настрана смартфона си, докато тренирате.

Microsoft Band не е умен часовник, а Bluetooth фитнес гривна с много сензори: оптичен датчик за отчитане на сърдечния ритъм, триосен акселерометър с жироскоп за проследяване на движение, GPS за следене на пробег, сензори за телесна температура, за измерване на потенето, за околна и UV светлина, както и микрофон, благодарение на който гривната може да бъде използвана с Cortana при Windows Phone.

Снимка/Microsoft
Снимка/Microsoft

Гривната има 1,4-инчов тъчскрийн с резолюция 320 × 106 пиксела за известия и вибромотор. Две батерии с капацитет по 100 mAh дават възможност устройството да се ползва 48 часа според компанията, като времето за зареждане с магнитно прикрепеното USB зарядно е 1,5 часа. Ще работи с Bluetooth LE устройство базирано на Windows Phone 8.1 Update, iOS 7.1, iPhone 4S, Android 4.3 или по-новите им версии.

С гривната можете да следите сърдечен ритъм , направени стъпки, изгорени калории, ниво на ултравиолетова радиация, качество на сън, ниво на стрес. Освен да следи физиологичните показатели и физическата активност, гривната ще може да предава известия за текстови съобщения или входящи разговори, имейли, ъпдейти от социалните мрежи.

Microsoft Band може да работи с облачно базираната услуга Microsoft Health. Платформата събира и анализира информация, получена от фитнес приложения и устройства, и дава препоръки относно здравословното състояние.

Microsoft Band се предлага се в различни размери. Продава се в ограничени количества в САЩ за 199 долара.