LG пуска на пазара LG G Watch с Android Wear в следващото тримесечие

0
LG G Watch
Снимка/LG

През последните две години LG и Google затвърдиха сътрудничеството по между си. Двете компании пуснаха на пазара три съвместни продукта (два модела смартфони Nexus и един таблет) и вече обявиха четвърти съвместен продукт – умен часовник. Новото устройство LG G Watch на LG ще работи с платформата за умни аксесоари Android Wear на Google. Засега от компанията не е предоставена информация относно спецификации и други детайли за часовника.

LG очаква часовникът да дава лесен достъп за разработчици и да предлага качествено потребителско изживяване на достъпна цена, което означава, че може да очакваме LG G Watch да се предлага на пазара с доста конкурентна цена. Разбира се, ще има голяма конкуренция от страна на компании като Motorola, HTC, Samsung и дори производителя на модни аксесоари Fossil, който се очаква да се включи в пазара на умните часовници.

Главният изпълнителен директор на LG Джонг-сеок Парк каза:

[pull_quote_center]Възможността да работим в сътрудничество с Google по LG G Watch беше перфектния шанс да преодолеем всички спънки по отношение както на дизайна, така и на разработката… Убедени сме, че устройство с добър дизайн като това има потенциала да завладее пазара на умни аксесоари[/pull_quote_center]

Часовникът LG G Watch е следващото от носимите устройства на LG след първия в света 3G Touch Watch телефон от 2009 г. и часовника Prada Link от 2008 г.