KizON на LG дава възможност на родителите да следят децата си

0
KizON на LG
Снимка/LG

Скоро след представянето на часовника си G Watch, LG представи ново носимо устройство – гривната KizON. Гривната е предназначена за деца, но е разработена основно за родителите да следят местоположението на своите деца.

KizON може да предоставя информация в реално време на смартфона или на таблет, като използва GPS и Wi-Fi, и така родителите могат да видят къде се намира тяхното дете.

Гривната има и специален бутон, който дава възможност на родителите да се свържат с детето. Ако детето не успее да отговори на повикване от предварително зададен телефонен номер в рамките на 10 секунди, KizON автоматично ще свърже обаждането, за да може родителят да чува чрез вградения микрофон какво се случва около детето му. Децата също ще могат да набират предварително зададен телефонен номер, в случай че имат нужда да говорят с родителите си.

Друга функция на гривната е „Location Reminder”, която дава възможност на родителя да настрои устройството предварително, за да получава от него информация за местонахождението на детето му на определени интервали от време през деня.

KizON е с 400 mAh батерия, която според LG може да издържи до 36 часа. Родителите ще бъдат предупредени чрез съобщение на техните смартфони, когато батерията падне под 25%.

Гривната се продава в три цвята – синьо, зелено и розово. За да привлекат децата да я носят, от LG предлагат различни украшения включващи и популярни анимационни герои към гривната.

KizON направи своя дебют в началото на юли месец в Южна Корея, като в Европа и Северна Америка ще се предлага от есента.