Apple Watch – най-дълго очакваният продукт на компанията

0
Apple Watch
Снимка/Apple

Apple дебютира на пазара на умни носими устройства с наскоро представения си първи умен часовник – Apple Watch.

Apple Watch е с правоъгълен корпус и с изцяло нов потребителски интерфейс, базиран на iOS. Часовникът е съвместим с iPhone и ще работи с гласовия асистент Siri и приложенията в АppStore. Може да се свързва и с други устройства чрез Bluetooth.

Дисплеят представлява сензорен Retina панел с покритие от сапфир. Активира се с вдигане на китката. Прави разлика между почукване и натискане. От едната страна на корпуса е разположена „дигитална корона” за навигация из интерфейса без докосване на екрана, като се върти и натиска бутона. Под короната има бутон за приложението за комуникация с друг притежател на Apple Watch.

С Apple Watch ще можете да изпращате и получавате съобщения, да отговаряте на повиквания от телефона си и дори да изпращате данни за сърдечния си ритъм. Има приложения за следене на здравните показатели и на постиженията при тренировки. Поддържа новата Apple Pay система на компанията за мобилни разплащания. Ще служи и като изключително точен часовник, казва компанията. Зареждането му става чрез индуктивно безжично зареждане.

Часовникът ще се предлага в три разновидности: Apple Watch, Apple Watch Sport и Apple Watch Edition, изградени съответно от неръждаема стомана, анодизиран алуминий и 18-каратово злато. Всеки Apple Watch ще се предлага и с разнообразни сменяеми каишки.

Умният часовник на Apple ще бъде в продажба от началото на 2015 г. с цени, започващи от 349 щатски долара.