Машина за еспресо в джоба ви? С Minipresso това вече е възможно

Minipresso е джаджа, която прави кафе с качеството на традиционните машини.

0
Minipresso
Снимка/Wacaco

Компанията Wacaco създаде „джобна” кафе машина, която прави кафе с високо качество без електрическо захранване.

[pull_quote_center]Без значение дали излизате за час или за две седмици, заеманото пространство и теглото са основните фактори, които са от значение, когато подбирате какво да вземете с вас[/pull_quote_center]се казва в описанието на джобната кафе машина. [pull_quote_center]Minipresso е създадена да бъде най-малката, най-леката и най-приспособимата ръчно задвижвана кафе машина. Тя също така е и първата кафе машина, която включва и чашка за еспресо.[/pull_quote_center]

Тайната на машината е полуавтоматично бутало, което се помпи ръчно. Устройството представлява бутилка с формата на термос, в която са поместени резервоар за вода, филтър в единия край, където се поставя кафето, помпа и чаша, която е и капак на портативната кафе-машина.

За да се извлече кафе с качеството на машинно, трябва буталото да се помпи няколко пъти ръчно, за да бъде създадено нужното налягане, казва производителят Wacaco. За ристрето трябва да се помпи 13 пъти, за еспресо 18 пъти, а за двойно еспресо 28 пъти. Може да видите във видеото как се прави кафе с Minipresso.

Портативната кафе-машина е висока 17,6 см, тежи 363 грама, има резервоар за 69,5 мл вода и е на разположение за предварителна поръчка на цена 39 щатски долара (около 60 лева) с възможност за доставка и в България. Очаква се компанията да започне да доставя Minispresso в началото на 2015 г., като за в бъдеще планират да пуснат и модел с 136 мл резервоар, който може да се използва със съществуващия модел.