Калъфът за матрак Luna превръща леглото ви в умно легло

0
умният калъф Luna
Снимка/Luna

Ако използвате стандартно мобилно приложение за следене на съня си и не сте доволни, умният калъф Luna може да е това, което търсите. Той следи съня ви, настройва температурата на леглото ви и може да се свързва с други устройства.

Luna съдържа сензори за следене на фазата на съня, честотата на дишане, сърдечния ритъм, температурата и светлината. Калъфът има още микрофон, Wi-Fi свързаност и е интегриран с уеб услугата IFTTT.

Данните, събирани от Luna, се изпращат на безплатно мобилно приложение за iOS и Anroid на компанията. С времето умният калъф научава вашите индивидуални модели на сън и навици. Luna може да контролира температурата в двете половини на леглото по отделно, като приложението ще предложи оптималната температура за добър сън. Акселерометърът на Luna следи моделите на сън. Микрофонът (който може да притесни хората, загрижени за своята дискретност) служи за засичане на хъркането. Така със събраните данни приложението ще ви представи предложения за подобряване на съня ви.

Благодарение на използвания оупън-сорс хардуер и софтуер, Luna може да се свърже и с други умни устройства, включително говорители, лампи и други, и автоматично да настрои вашата спалня за сън. Компанията вече си партнира с Lackitron, Beep, Emberlight и Nest.

Luna може да се пере в пералня. Има възможност за предварителна поръчка на цена от 235 щатски долара.