Xiaomi представи 49-инчов телевизор с 4К резолюция

Новият телевизор на Xiaomi е с цена под 650 щатски долара.

0
Xiaomi Mi TV 2
Снимка/Xiaomi

Китайският производител на електроника Xiaomi представи умен телевизор, който може да промени пазара. Показан от изпълнителния директор и съосновател на компанията Лей Джун по време на медийно събитие в Пекин, Mi TV 2 е с 49-инчов дисплей, произведен от LG и поддържащ 4К резолюция и струва само малко над 600 щатски долара.

Xiaomi Mi TV 2 е с дебелина само 15,5 милиметра и тежи с 30% по-малко от предишния модел. За да постигнат тези размери, от Xiaomi са заменили вградените високоговорители с външна аудио система и Bluetooth субуфер с 8-инчов говорител.

Изваждането на говорителите извън телевизора е добро решение за потребителите, които могат да използват своята аудио система.

Както и при предишния модел Mi TV, Mi TV 2 се предлага с вграден Android. Другите спецификации на телевизора включват четири-ядрен процесор MediaTek Mstar 6A918 с работна честота 1,45 GHz, графичен ускорител Mali-450 MP4, 2 GB RAM и 8 GB налична памет, която може да бъде увеличена чрез microSD карта.

Телевизорът може да се управлява от своето Blutooth LE дистанционно или чрез приложение на компанията, което може да инсталирате на своя телефон или таблет.

Mi TV 2 се продава вече в Китай от 27 Май. Засега няма информация кога ще се предлага в други страни.