Sony пуска Vita TV в Европа, САЩ и Канада тази есен

Микро-конзолата на Sony PlayStation TV ще има достъп до музикалните и видео услуги на компанията и може да има ключова роля в пускането на Тв услугата на Sony.

0
Sony PlayStation TV
Снимка/Sony

Sony обяви плановете си да предлага Sony Vita конзолата на пазарите в Европа, САЩ и Канада под името PlayStation TV. Фокусът на компанията няма да бъде върху стрийминга на медия, а върху игрите.

Потребителят ще има достъп до повече от хиляда заглавия, които официално са били пуснати за PlayStation 1, PSP и PlayStation Vita. Притежателите на устройството ще имат възможност също да се регистрират за новата услуга на компанията PlayStation Now, която все още e в бета версия.

PlayStation TV също ще предлага достъп до видео и музикални стрийминг услуги. Конзолата на Sony предлага Music Unlimited, Hulu и Video Unlimited в Япония, където беше пусната в продажба миналата година.

Устройството може да има основна роля в плановете на компанията да предлага платени телевизионни услуги в бъдеще.

PlayStation TV ще се предлага на цена от 99 щатски долара в САЩ и Канада, а в Европа ще се продава за 99 евро, като се очаква да бъде пуснат в продажба от есента на тази година. Конзолата ще се предлага и в пакет, включващ още Dual Shock 3 контролер, 8 GB карта за памет и копие от играта The Lego Movie Videogame за 139 долара.