LiveWire – първият електрически мотор на Harley-Davidson

0
LiveWire първият електрически мотор на Harley-Davidson
Снимка/Harley-Davidson

Производителят на мотори Harley-Davidson официално представи първия си електрически мотор LiveWire. Захранван от литиево-йонна батерия, LiveWire генерира 74 конски сили и ускорява от 0 до 100 км/ч за 4 секунди. Максималната скорост е електронно ограничена до 148 км/ч.

[pull_quote_center]Проектът LiveWire е по-скоро като първата електрическа китара, а не електрическа кола[/pull_quote_center] казва Марк-Ханс Ричър, старши вицепрезидент и главен маркетинг директор на Harley-Davidson. [pull_quote_center]Той е израз на индивидуалност и емблематичен стил, който просто е електрически. Проектът LiveWire е смела декларация за нас като компания и марка.[/pull_quote_center]

LiveWire изминава до 85 километра преди да има нужда от ново зареждане. Батерията е с капацитет 7 kWh и се зарежда за 3,5 часа.

Моторът се отличава със специфичен звук. [pull_quote_center]Звукът е неразделна част от усещането. Представете си излитането на изтребител от самолетоносач. Уникалният звук на проекта LiveWire е разработен, за да разграничи мотора от моторите с двигатели с вътрешно горене и от други електрически мотори на пазара[/pull_quote_center] обяснява Ричър.