Continental GT3-R е най-спортното Bentley досега

0
Bentley Continental GT3-R
Снимка/ Bentley

Моделът Continental GT3-R на Bentley се спряга за най-спортния модел на компанията. Автомобилът използва подобрена версия на доказалия се 4-литров туин-турбо V8 мотор на Bentley с осем-степенна автоматична скоростна кутия. С двигател, произвеждащ 572 конски сили, GT3-R е по-малко мощен от GT Speed, но е най-бързо ускоряващото Bentley до сега с ускорение от 0 до 100 км/ч за 3,8 секунди. Въпреки че автомобилът е по-лек със 100 кг. в сравнение с модела Continental V8, той си остава тежък със своите 2 195 килограма. Максималната скорост на колата е 273 km/h.

Отвътре GT3-R все още е Bentley. Салонът е луксозно изработен от материали като кожа, алкантара и въглеродни влакна, но задните седалки са премахнати, за да се намали теглото на колата. Предните спортни седалки са изработени специално за модела.

Bentley Continental GT3-R направи официалния си дебют на Фестивала на скоростта Goodwood през юни. Bentley ще произведе лимитирана серия от 300 автомобила от този модел. Цената на GT3-R засега не е известна.