Стъпка по-близо до летящите коли с AeroMobil 3.0

0
AeroMobil 3.0
Снимка/AeroMobil

Летящата кола AeroMobil 3.0, която е създадена само за десет месеца от словашката компания AeroMobil, направи световния си дебют на Фестивала на пионерите във Виена на 29 октомври.

Компанията разработва първия прототип на летящия автомобил през 1990 г. През 2010 г. третата генерация на автомобила, AeroMobil 2.5, получава сертификат от словашкото сдружение на леката авиация SFUL, упълномощено от словашката служба за гражданско въздухоплаване.

Последният четвърти прототип AeroMobil 3.0 в момента е включен в редовна програма за летене в Словакия и прави тестови полети от септември месец. Докато този модел няма да се продава, с него компанията се доближава до това да произвежда летящи коли в бъдеще.

[pull_quote_center]Прототипът AeroMobil 3.0 ще служи за две основни цели. Първо, ще бъде използван за тестване и подобряване на окончателната производителност, особености и характеристики. Второ, прототипът ще се използва за първоначални маркетинг цели, включително презентации на големи търговски изложения[/pull_quote_center]казва компанията.

AeroMobil не е единственият претендент да бъде първата летяща кола в света. Миналата година компанията Terrafugia представи летящата кола Transition, а през последния месец летящият автомобил Maverick се разби в окръг Марион, Флорида.

Може да разберете повече за летящия автомобил на AeroMobil, като разгледате галерията и изгледате видеото под текста.