Новият Mercedes-AMG GT ще е по пътищата от пролетта на 2015

0
Mercedes-AMG GT
Снимка/Mercedes-AMG

Mercedes представи наследника на SLS AMG GT, новия модел Mercedes-AMG GT, на официално събитие с участието на Нико Розберг.

На външен вид Mercedes-AMG GT наподобява много SLS AMG GT и също като него е със задно предаване. Колата е с разпределение на тежестта между предния и задния мост в съотношение 47:53. Mercedes-AMG GT е „динамика в чиста форма” с дългия си преден капак, дълга странична линия под нивото на прозорците, оформена по цялата дължина на автомобила, казва Mercedes Benz. Интериорът на автомобила е с естетичното оформление, характерно за състезателните автомобили.

GT е втората кола изцяло разработена от Mercedes-AMG. Моделът е с новия AMG 4-литров V8 битурбо двигател със система за смазване със сух картер и 7-степенна спортна трансмисия AMG Speedshift DCT в конфигурация „скоростна кутия – задвижваща ос”.

Моделът се предлага в две версии: Mercedes-AMG GT и по-мощната модификация Mercedes-AMG GT S.

Mercedes-AMG GT е с 462 конски сили, развива максимална скорост от 304 км/ч, ускорява от 0 до 100 км/ч за 4 секунди, тежи 1 540 кг и отделя 216 г/км CO2 емисии в атмосферата.

Mercedes-AMG GT S е с 510 конски сили, максимална скорост от 310 км/ч, ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,8 секунди, тежи 1 570 кг и отделя 219 г/км CO2 емисии.