Microsoft пуска ъпдейти на Windows, Windows Phone напролет

0
Снимка/dailymobile.com

Microsoft съобщи плановете си да въведе ъпдейти на Windows и Windows Phone тази пролет.

Ъпдейтът на Windows 8.1 ще включва малки промени в потребителския интерфейс, за да стане операционната система по-удобна за работа с мишка и клавиатура. Освен това компанията ще разшири поддръжката за корпоративни клиенти чрез по-голяма съвместимост на IE8 с Internet Explorer 11, което е съществено за уеб базираните бизнес приложения. С подобрената Windows 8.1 партньорите на Microsoft ще могат да създават хардуер на по-ниска цена, съобщи Джо Белфиор вицепрезидент и мениджър на Windows Phone отдела на конференцията в Барселона.

Подобренията в Windows Phone ще включват поддръжка на две сим карти, с което се цели по-голяма атрактивност в развиващите се пазари, хардуерна поддръжка на Qualcomm Snapdragon 200 и 400, включително поддръжка на технологиите за безжични комуникации LTE, HSPA+, EVDO и TD-SCMA, както и softkey бутони. Тези ъпдейти ще позволят на производителите на смартфони да използват един и същ хардуер за Android и Windows Phone.

Освен с настоящите си партньори HTC, Huawei, Nokia и Samsung в разработването на хардуер за Windows Phone Microsoft си сътрудничи с още девет нови партньори: Foxconn, Gionee, JSR, Karbonn, Lava (Xolo), Lenovo,LG, Longcheer и ZTE.