Apple интегрира Bing в iOS 8 и Mac OS X

От Apple предпочетоха друга любима търсачка пред тази на Google.

0
Apple iOS 8
Снимка/Apple

След като Apple представи новите операционни системи Mac OS X Yosemite и iOS 8, стана ясно, че от компанията са избрали Bing като търсачка по подразбиране за операционните си системи.

Миналата година Apple направи Bing търсачка по подразбиране за Siri в iOS 7 (заедно с WolframAlpha). С избора на Bing за търсачка при новите ОС Apple засяга дългогодишния си сътрудник и настоящ конкурент Google в болното му място – приходите от реклама при търсене.

При предишните версии на операционните системи на Apple, ако искате да търсите нещо из интернет пространството чрез функцията за вътрешно търсене Spotlight, ще ви отвори нов прозорец с търсачка по подразбиране Google. Сега с новото по-умно Spotlight търсене на Apple, ще ви се предостави информация от търсачката Bing, Wikipedia, ревюта на ресторанти, информация за кина и друга информация, предоставена от Microsoft.

От друга страна, търсачката DuckGoGo ще е налична като интегрирана опция в Safari за iOS 8 за iPhone, iPad, iPod и OS X Yosemite. Това означава, че потребителите могат да изберат DuckDuckGo като търсачка по подразбиране вместо Google, Yahoo и Bing на своите Apple устройства.

DuckDuckGo е търсачка подобна на Google, но с една основна разлика – компанията не следи своите потребители. DuckDuckGo доби популярност с нарастването на загрижеността относно личните данни. През 2013 г. компанията регистрира над 1 млрд. търсения. Новата интеграция с Apple определено ще помогне за бързото развитие на търсачката.

Google все още е търсачка по подразбиране за мобилната версия на браузъра Safari, но разбира се, не се знае до кога. Google и Apple имаха добри бизнес отношения. Търсачката беше предпочитана за Safari и всички Mac продукти. Но положението се промени, когато Google пусна своята ОС Android, която е конкурент на iOS. Apple започна да предпочита стария си враг Microsoft пред Google за функцията търсене.