Приложението Lumosity вече е налично за Android

0
Lumosity
Снимка/Lumosity

Приложението за трениране на мозъка Lumosity вече има версия и за ОС Android, съобщи американската компания Lumosity, която го е разработила.

Lumosity съдържа над 40 игри, предназначени да тренират основни когнитивни способности като вниманието, паметта и др. Тренировките с игрите на Lumosity отнемат около 15 минути на ден. Игрите са съобразени с индивидуалните цели и възможности. Програмата следи прогреса на потребителя и показва постигнатия резултат след започването на тренировките.

Компанията, специализирана в проучвания в областите на неврологията и тренирането на мозъка, пуска първото уеб приложение Lumosity през 2007 г., а миналата година пуска приложение за iPad и отново лансира приложението за iPhone. В момента Lumosity има над 60 милиона потребители от 180 страни. Почти половината от новите регистрации са направени от мобилни устройства.

[pull_quote_center]Нашата цел е да създадем най-добрата и най-достъпна платформа за мозъчни тренировки и ОС Android, която заема почти 80% дял от глобалния пазар на смартфони, е важна стъпка към постигане на тази цел[/pull_quote_center] казва главният изпълнителен директор на Lumosity Кунал Саркар.

Lumosity планира да разшири каталога си с мобилни игри, както и да пусне приложението на френски, испански, немски, японски, корейски и португалски език тази година.

Приложението може да се изтегли безплатно от Google Play Store, като има допълнителни функции, които се заплащат с абонамент.