Как да откриете изгубения си телефон или таблет с Android Device Manager

0
Android Device Manager
Снимка/Google

За да помогне на потребителите, изгубили своето Android устройство, миналата година Google представи Android Device Manager. С приложението можете не само да откриете устройството си, но и да изтриете цялата налична информация в него, ако прецените, че няма възможност да бъде върнато.

Android Device Manager ще следи всяко устройство, което сте свързали с Google акаунта си. Единственото условие е да има инсталирана ОС Android 2.2 и по-нова версия. Приложението работи и без да е включена опцията за местонахождение.

За да може да свържете устройството, е нужно да отидете в страницата на Android Device Manager и да проверите дали настройките за изтриване и заключване са активни. Google ще ви изпрати тестово съобщение на устройството, за да провери дали работи. След това е нужно само да изберете активиране.

В бъдеще, ако не откривате устройството, само трябва да посетите страницата на Android Device Manager и оттам може да изберете всяко едно устройство, което сте свързали към Google акаунта си.

Ако мислите, че мобилното ви устройство е някъде наблизо около вас, но не можете да го откриете, може да използвате опцията за звънене. След като изберете звънене, устройството ви ще звъни за 5 минути. Когато го откриете, може да прекратите звъненето, като изберете бутона.

Ако сте изгубили устройството си или се съмнявате, че е откраднато, може да използвате опцията за заключване на дисплея. Трябва да изберете Заключване и Android Device Manager ще ви поиска парола. Също така може да въведете и съобщение, което ще се появи на екрана на вашето устройство.

Също така имате възможност да откриете къде в момента се намира вашето устройство, визуализирано върху карта, през приложението.

В краен случай, ако не сте открили устройството и се съмнявате, че може да си го върнете, може да изтриете цялата информация налична в него.

Android Device Manager няма да може да ви съдейства единствено, когато устройството е излкючено, с паднала батерия или в режим Самолет.

Приложението може да бъде изтеглено от Google Play.