С Nearby Friends може да споделяте местонахождението си с приятели във Facebook

0
Nearby Friends на Facebook
Снимка/Facebook

Facebook представи новата си мобилна услуга Nearby Friends, с която потребителите на социалната мрежа могат да споделят местонахождението си със своите приятели, както и да разбират кои техни приятели са наблизо в даден момент.

[pull_quote_center]Ако активирате Nearby Friends, ще можете да получавате периодични известия, когато ваш приятел е наблизо и да се срещате[/pull_quote_center] казва социалната мрежа.

Приложението е чудесно за едни и плашещо за други. Затова Facebook го предлага за активиране по желание и с възможност за включване и изключване по всяко време.

Услугата позволява да се дават местонахожденията на потребителите в реално време. Това не означава, че хората ще споделят с целия свят къде се намират чрез смартфоните си. Потребителите на Facebook и техните приятели ще трябва да са активирали Nearby Friends, за да си споделят взаимно местонахожденията си. Те ще могат да посочват кой точно от приятелите им, които също са активирали услугата, може да види местонахождението им. Ще могат също да споделят точната си локация за определен период от време, например един час, с избран от тях приятел.

С Nearby Friends хората ще могат да казват на приятелите си къде се намират, когато пътуват. Така, ако някой приятел вече е бил на посоченото място, ще може на препоръча добър ресторант.

Facebook вече пусна услугата за iOS и Android в САЩ.