Opera Mini 8 с нов дизайн за мобилни телефони и Blackberry устройства

0
Opera Mini 8
Снимка/Opera Software

Излезе нова версия на браузъра Opera Mini специално за Java платформата на обикновените мобилни телефони, както и за Blackberry устройства.

Новата версия е с по-близък дизайн до другите мобилни браузъри на Opera. Дизайнът е плосък и минималистичен, с подобрена начална страница за бързо свързване, което помага на потребителите да се ориентират по-бързо към своите страници от мобилните си телефони.

В новата версия е включен private режим поддържащ private табове, които не запазват информация за сърфирането из интернет, след като бъдат затворени. Също така е наличен и night режим, който намалява яркостта на екрана, използвайки по-тъмни цветове. Друго добро обновление е намаленият обем на интернет страниците, отворени с браузъра, като има и опция за настройки за качеството на изображенията без да се напуска страницата. Когато използваме мобилен интернет, всички ние следим своето потребление. Това е и едно от предимствата на Opera Mini 8 – с него се спестява до 90% от интернет трафика, който би се генерирал с друг браузър.

Според Opera техният Mini браузър има повече от 250 милиона потребители в световен мащаб.