Южнокорейската SK Telecom пусна LTE-A услуга със скорост 225 Mbps

0
LTE-A
Снимка/SK Telecom

Южнокорейската компания SK Telecom пусна нова високоскоростна LTE-Advanced мрежа за мобилен интернет за своите потребители. Докато сегашните мобилни интернет връзки могат да достигнат скорост на предаване на данни 75 Mbps, новата 4G услуга на SK Telecom е три пъти по-бърза (до 225 Mbps), давайки възможност на потребителите да изтеглят файл с големина 800 MB за 29 секунди.

LTE-A услугата на южнокорейската компания е базирана на технология, която комбинира 10 MHz и 20 MHz честотни ленти за достигане на много по-големи скорости на трансфер на данни.

Тази технология бе демонстрирана на Mobile Asia Expo в Шанхай, където екипът на SK Telecom показа рекордната скорост от 3,8 Gbps. Предишната рекордна скорост от 450 Mbps отново беше постигната от SK Telecom на Mobile World Congress през февруари.

Първото устройство, което ще поддържа LTE-A скорост, е новият модел на Samsung Galaxy S5. LG и Pantech също планират да пуснат телефони с поддръжка на LTE-A стандарт.

Според експерти от индустрията, новата скорост ще бъде мината в рамките на няколко месеца, когато бъдат представени трибандови и четирибандови СА (Carrier Aggregation ) технологии. Корейските оператори вече обещаха на своите клиенти скоростта на мобилния интернет да мине 300 Mbps до края на годината.