Новият дисплей на Sharp ще промени потребителската електроника

0
Дисплей с произволна форма на Sharp
Снимка/Sharp

Компанията Sharp представи нова технология за LCD дисплей, наречена „Free-Form Display” (Дисплей с произволна форма). Използвайки новата технология на Sharp, компаниите ще могат да създават и произвеждат LCD дисплеи във форми, които иначе са невъзможни за масово производство.

Новият вид дисплеи на японската компания, който е базиран на нейната технология IGZO и на собствени методи за изграждане на електронните вериги, има различен подход към организирането на усилвателите на мощност. Тази система е изисквала правоъгълни дисплеи досега. Според Sharp технологията на компанията позволява голямо разнообразие от нови дизайни.

Управляващите електронни вериги при правоъгълните дисплеи са разположени по периферията на дисплея. Докато с Free-Form Display технологията електронните вериги могат да бъдат разположени по цялата площ на дисплея, което позволява свобода при дизайна на дисплея.

Компанията вярва, че ползите от „дисплеите с произволна форма” ще бъдат от особено значение за автомобилната индустрия, както и за носимите технологии. За разлика от огънатите дисплеи на LG и Samsung, технологията на Sharp може да даде възможност за повече иновации.

Към момента дисплеите на Sharp са все още прототип, но компанията планира да започне масово производство ”възможно най-скоро”.