Харвард иска всички да създават роботи

Лаборатория на Харвардския университет пусна набор от инструменти, които ще предоставят на ентусиастите и изследователите в областта на роботиката инструментите, от които се нуждаят, за да проектират, построят и управляват меки роботи.

0
разработка на мек робот на Харвард
Снимка/Елиза Гринел/SEAS Communications

В интернет страницата, пусната съвместно от Харвард и ирландския колеж Тринити, не може да купите части за роботи, но може да получите информация за части, които да използвате, информация къде да пазарувате, оупън сорс планове, как-да видеа, примерни казуси, указания, данни от експерименти и примерен код за контролиране на роботизирани системи.

Платформата също предоставя възможност за споделяне на съвети, дизайни, техники за производство, за да може разработчици от целия свят да си помагат, да учат един от друг и да споделят работата си.

[pull_quote_center]Виждал съм в дизайн курсове, че курсистите в голяма степен се възползват от достъпа до по-опитни колеги като постдокторанти в изследователска лаборатория, които могат да ги направляват в тяхната работа,[/pull_quote_center]казва Донал Холанд от колежа Тринити. [pull_quote_center]Но разрастването на това е трудно, можете бързо да изпитате недостиг на време и хора. Инструментариумът е предназначен да улови този опит и да го направи лесно достъпен за учещите се.[/pull_quote_center]

Може да видите видеото за пакета с инструменти по-долу, както и да посетите интернет страницата за повече информация.