Motorola разкри подробности около Moto 360

Първият умен часовник, използващ новата Android Wear платформа на Google, е Moto 360.

0
Moto 360
Снимка/Motorola

След като Google представи подробности около своята платформа за носими устройства Android Wear, станаха ясни и първите партньори за операционната система. Един от тях е Motorola. В сряда от компанията представиха подробности около устройство, което ще използва платформата – това е Moto 360.

Новият умен часовник Moto 360 е с кръгла форма, която е една от двете опции за носимите устройства (другата е квадратна), и с възможност за управление чрез гласови команди. Според Motorola Moto 360 ще е наличен в различни стилове от началото на това лято, като първите модели ще се появят на пазара в САЩ.

Операционната система Android Wear, с която ще работи Moto 360, ще разшири съществуващите функции на Android за всички носими устройства. Платформата ще е фокусирана върху известия и информация, базирани на това къде се намирате в момента, колко е часът и как другите хора взаимодействат с вас. Гласовите команди ще се активират с ключовата фраза „Ok Google”, което е огромно удобство при използването на часовника. Пример за това е възможността за изпращане на кратко текстово съобщение дори без да използвате ръцете си.

Според информация, появила се в медиите, умният часовник на Motorola ще има издръжлив на одраскване сапфирен дисплей. Постоянно включеният OLED дисплей ще показва стрелките за час и минути, когато часовникът не се използва активно. А зареждането на устройството ще става безжично, което е правдоподобно предвид факта, че няма да има никакви портове по повърхността на часовника.