The Micro – 3D принтер достъпен за масовия потребител

Със своя 3D принтер The Micro компанията M3D се стреми да направи 3D принтинга част от ежедневието на масовия потребител.

0
The Micro
Снимка/M3D

В понеделник американската компания M3D стартира кампания за набиране на средства в Kickstarter, за да финансира производството на The Micro, който според нея е „първият наистина потребителски 3D принтер“.

M3D създава The Micro, ръководейки се от принципите за надеждност, достъпност и съвместимост. Устройството струва между 200 и 300 щатски долара.

Принтерът има система за самостоятелно калибриране и нивелиране, която му позволява да работи дори след хиляди часове употреба, казва компанията. Софтуерът на принтера е интерактивен, лесен за ползване и с минималистичен интерфейс. Продуктът е еднакво добър както за начинаещи така и за напреднали.

Работата с The Micro е лесна. Само трябва да се включи в контакта, да се свали модел за принтиране от интернет или да се създаде такъв и да се натисне бутона за принтиране.

За три дни M3D набра 2 милиона долара от над 7 000 спонсора, което е доста над планираните от компанията 50 000 долара, а остават още 27 дни до края на кампанията в Kickstarter.

Компанията се надява се да започне производството на принтера през август или септември.

The Micro не е първият 3D принтер предназначен за потребители, но е най-малкия принтер, най-тихият и консумира най-малко енергия според компанията.

За принтиране може да се използва два вида пластмаса – PLA или ABS, под формата на нишки с дебелина 1,75 мм, навити на макари. Консумативите могат да бъдат закупени както M3D, така и от други производители на пазара.

Повече за проекта може да видите във видеото по-долу: