SkyGuide

Визуално празненство от съзвездия, мъглявини и движещи се сателити – това приложение е лесно за използване и пълно с информация. Skyguide не само е приятно за гледане. Разработчиците на приложението използват над 37 000 сателитни снимки и каталог от над 1 000 000 звезди, за да подобрят потребителското изживяване. Режимът “Follow Sky” (Следвай небето) използва точното местоположение на ползвателя и дава изображение в реално време какво е над него, помагайки му да разпознае всеки небесен обект с лекота.

С приложението може също да бъдат следени Международната космическа станция в реално време и други сателити, обикалящи в орбитата на Земята. Всяка планета, мъглявина, звезда и обект в дълбокия Космос идва със собствена информационна страница. Можете да научите всичко – от разстоянието до обектите в светлинни години до митологични истории за съзвездията.

SkyGuide може да бъде закупено от iTunes за 1,99 щатски долара (около 3,13 лева).

 

Star Walk 2

Star Walk 2 е с подобно оформление като на SkyGuide, но предлага собствени екстри като възможност за търсене през обширни списъци със звезди, планети, луни и мъглявини и възможност да се придвижите там, където искате да отидете.

Можете да видите как се променят обектите, погледнати в различен спектър на светлината. Алтернативите са между рентгенови лъчи, гама, инфрачервени и няколко други видове светлина, за да видите колко различен може да изглежда Космосът. Желаете да отидете по-далеч? Метеорни дъждове, обекти в дълбокия Космос и следене на сателити са на ваше разположение при заплащане на допълнителна такса.

Star Walk 2 може да бъде закупено от iTunes за 2,99 щатски долара (около 4,70 лева).