Pininfarina предлага собствен луксозен електрически велосипед

0
Pininfarina Fuoriserie
Снимка/Pininfarina

През своята 84-годишна история Pininfarina е правила дизайни за коли на Ferrari, Maserati, и Alfa Romeo. От 1980 г. дизайнерската фирма започва да разклонява дейността си в други продуктови категории. Сега Pininfarina предлага електрическо колело собствено производство – Pininfarina Fuoriserie.

Според компанията велосипедът Fuoriserie е вдъхновен от колите от 30-те години на миналия век. Дори кожата, използвана при ръкохватките на кормилото и седалката (предоставена от италианския производител на кожени изделия The Bridge), наподобява кожения салон на проектирания от Pininfarina Lancia Astura Bocca от 1936 г.

Рамката на Fuoriserie е създадена от италианския производител на велосипеди 43 Milano, спирачките са Campagnolo Veloce. Колелото има алуминиеви каплии от H Plus Son и подсилени с кевлар 700 х 28C Panaracer Rimbo гуми. Има и LED светлини с яркост 250 лумена, захранвани от динамо, които са произведени от немската компания Supernova.

Силата на въртене на педалите на колоездача при Fuoriserie се засилва от 250-ватов заден мотор, което дава възможност да се достигне максимална скорост от 25 км/ч. Литиево-йонната батерия, захранваща мотора, се зарежда както от въртенето на педалите, така и от спирачната система, т.е. на теория няма да има нужда от презареждане.

Компанията не съобщава теглото на велосипеда. Цената на Fuoriserie също не е известна. Като се има предвид, че са произведени само 30 Fuoriserie, сигурно няма да бъдат евтини.