Google добави 12те стадиона на Световното първенство по футбол в Maps и Street View

0
Street View

С началото на Световното първенство по футбол в Бразилия Google реши да заведе хората на виртуална разходка там. Освен редовните дудъли по-време на първенството, от компанията добавиха всички 12 стадиона, предназначени за футболните срещи, в Street View на Google Maps.

Ако гледате някои от мачовете и искате да видите как изглежда стадионът отвън, от птичи поглед или в детайли от вътрешната страна, вече имате възможност да направите виртуален тур на всеки един от 12те стадиона, на които се играят мачовете от световното първенство. Нужно е само да посетите Google Street View. Може да се разходите по терена на стадиона, за да усетите какво виждат футболистите. Ако това не вие достатъчно, може да се прехвърлите на местата на публиката и да видите как изглежда стадионът оттам.

Посетителите на Street View могат да видят и изрисуваните улици на Бразилия. Това е местна традиция, свързана със световното.

Новата добавка на Google е повече от добра за всички фенове на спорта, които нямат възможност да участват на световното по футбол.

Освен това, Google обнови мобилното приложение Google Maps с информация за придвижване в 12те града, в които са разположени стадионите, както и информация за 100 обекта като летища, молове и стадиони. Това може да е много полезно за тези, които гледат първенството на живо в страната домакин.