Gi Bike е уникално сгъваемо електрическо колело

0
Gi Bike
Снимка/Gi Bike

Велосипедът става все по-предпочитан като превозно средство в градовете поради лесното придвижване при голям трафик и евтината поддръжка. С цел да се направи придвижването из града с колело още по-ефективно, е създаден сгъваемият електрически велосипед Gi Bike.

Колелото Gi Bike се задвижва от електрически мотор, зареждан от литиево-йонна батерия. С едно зареждане може да изминете до 64 километра. След това ще трябва да ползвате педалите. Максималната скорост, която велосипедът достига с електрическия мотор, е 25 км/ч. За съжаление, моторът не може да се зарежда чрез въртене на педалите, а само през USB порта, но за сметка на това има други екстри като например възможност да зареждате телефона си в движение.

Gi Bike тежи 17 килограма благодарение на алуминиевата си рамка. Може да бъде сгънато на две за секунди.

За по-голяма безопасност при лоша видимост Gi Bike има предни и задни LED светлинни сигнализатори, които могат да се контролират чрез мобилно приложение. Велосипедът е оборудван още с GPS система за проследяване, която го заключва, когато се отдалечавате от него.

Въпреки неуспешната кампания в платформата за групово финансиране Kickstarter, приключила на 12 Юни, производителите на колелото достигнаха до голям процент от бъдещи потребители и дистрибутори, благодарение на своята добра идея и отразяването й в медиите.

Цената на Gi Bike е определено висока – очаква се да се предлага за 3 300 щатски долара (около 4 850 лева) през 2015 г.