Световната купа по футбол не е само спортно събитие, то е и ИТ събитие

0

За първите 10 дни от началото на Световното първенство по футбол в Бразилия обемът на генерирания ИТ трафик е надхвърлил 32 терабайта според доставчика на интернет и комуникации Oi.

Тези 32 TB представляват общото количество данни, преминаващо през ИТ мрежата, използвана от FIFA, 32-та отбора, участващи в първенството и 20 000 международни журналисти, отразяващи събитието на 12 стадиона. В това число дори не са включени снимките, видеата и постовете в социланите мрежи от милионите фенове, използващи публичните Wi-Fi и мобилни мрежи в и около стадионите.

[pull_quote_center]Трафикът на данни по мрежите на Oi за FIFA във всеки един от първите 10 дни се равнява на трафика генериран от 171 Супербола[/pull_quote_center] каза Оi.

Най-големият телекомуникационен доставчик в Бразилия Oi, твърди че ИТ трафикът вече е надминал ИТ трафика, генериран на Световното първенство по футбол в Южна Африка през 2010 г. и е на път да надмине другото голямо спортно събитие, състояло се тази година – Зимната Олимпиада в Сочи, Русия, която е генерирала 34 TB за 17 дни.

По-голямата част от трафика идва от използването на повече устройства от един потребител. Свързаните устройства към Wi-Fi мрежите само за медии в 12те стадиона са наброявали 152 000, което прави по 7,6 устройства на журналист според Oi.