Електрическо колело се побира в раницата ви

0
Сгъваемото електрическо колело Impossible
Снимка/Impossible Technology

Дори и най-компактните сгъваеми велосипеди все още са с размера на куфар, когато се сгънат. Електрическите велосипеди пък добавят повече тегло към това уравнение. Електрическото колело Imposible, обаче, тежи само пет килограма и когато се сгъне е високо 43,2 сантиметра, което го прави идеално за побиране в нормална раница. Това е и причината Imposible да привлече толкова внимание със своята кампания за финансиране в Kickstarter.

Тайната зад създаването на електрическо колело с толкова малки размери са умните и креативни дизайнерски решения. Когато е разгънато, Imposible прилича на гигантски чифт очила благодарение на дизайна, който му позволява да се сгъне. Колелото се захранва от батерии, благодарение на които можете да се движите 45 минути при максимална скорост 20 км/ч. При по-бавна скорост максималният пробег на велосипеда е 25 километра. Това е напълно достатъчно за градски условия, особено за хора, които се придвижват от дома си до градския транспорт.

Impossible е с радикален дизайн – няма педали или верига, така че, ако батерията се изтощи, ще трябва да се носи. Причината за това е желанието колелото да е с ниско тегло. Със сегашния си дизайн велосипедът може да издържи велосипедист с тегло до 82 килограма, но екипът работи за подобряване на капацитета му.

Малките колела са друг странен аспект. Във видеото по-долу прототипът се вижда да се движи по гладки улици, докато избягва неравностите по пътя. В градската среда много велосипедисти се сблъскват с неравности, както и с лошо време.

Сред многото плюсове на Impossible са: прилична цена, хубав дизайн и висока преносимост. Ако екипът успее да създаде колелото, както е описано, то ще бъде добър вариант за придвижване за тези, които търсят удобно електрическо возило за града.

Кампанията в платформата за групово финансиране бе прекъсната и се очаква да стартира нова през тази година.