Компютъризирана ръкавица Mi.Mu Glove за създаване на музика

Mi.Mu Glove може да промени начина, по който се прави музика.

0
Mi.Mu Glove
Снимка/Mi.Mu

Умните джаджи са много обещаващи, но безкрайният парад на умни часовници разводни тази сфера. Един от най-вълнуващите проекти извън тази рамка е Mi.Mu Glove  – музикален инструмент, който позволява на музикантите да създават музика без да се ограничават с компютър като контролират звуците с ръцете си. С Mi.Mu Glove чрез движение на ръката с ръкавицата потребителят може да променя безбройни аспекти на създадения звук – от нивото и силата му до подражавания инструмент.

Mi.Mu Glove регистрира движенията и позите на ръцете и ги предава на софтуер, с който е свързана безжично. С помощта на софтуера тази информация се пресъздава в командни сигнали (например MIDI и OSC), които могат лесно да се прехвърлят на музикален софтуер.

Екипът, който стои зад проекта, търси финансиране, за да може да завърши дизайна на софтуера и хардуера на Mi.Mu Glove. Окончателният дизайн на Mi.Mu Glove ще бъде напълно с отворен код. Така всеки, който иска да подобри хардуера или софтуера, ще има възможност да го направи.

[pull_quote_center]Искахме да направим безжична ръкавица, която почти всеки музикант би могъл да адаптира към своя начин на творене на музика. През последните 18 месеца правихме обновяване след обновяване на материите, хардуера и софтуера на ръкавицата и накрая стигнахме до точката в която можем да ги направим достояние на други[/pull_quote_center] пише екипът, създал ръкавицата на страницата си.

Целта на екипа е да свали бариерите между музикантите и устройствата, както и между изпълнителите и публиката им.

Ако искате да научите повече за проекта или да го финансирате, може да посетите страниците на Mi.Mu Glove for Music на mimugloves.bigcartel.com или mimu.org.uk.