Internet Arcade предлага 900 безплатни аркадни игри, които можете да играете в браузъра си

Internet Archive представи огромна библиотека с аркадни игри, които могат да бъдат играни от браузъра ви, за да ви забавлява и да ви предложи увлекателен поглед към гейминг историята.

0
Internet Arcade
Снимка/Internet Archive

The Internet Arcade събира голяма колекция от заглавия от 70-те до 90-те години на миналия век, пресъздадени чрез JSMESS емулатор, за да могат да работят в интернет браузъри. В колекцията са включени игри като Sprint 2 от 1976 г., Super Pac-Man, Spiders, Sky Kid и бойни игри от началото на 90-те като Street Fighter 2.

Зад новото предложение на Internet Archive стои Джейсън Скот, който преди това е архивирал хиляди игри за класически конзоли и PC като част от софтуерната колекция на Internet Archive.

Докато повечето предлагани аркадни игри са все още защитени от авторско право и някои от тях все още се преиздават повторно за модерните конзоли, браузър-базираните версии се предлагат като част от т.нар. от Internet Archive [pull_quote_center]упражняване на правото си да помним.[/pull_quote_center]

Скот се надява Internet Arcade да е нещо повече от случайна загуба на време за любопитните геймъри.

[pull_quote_center]Надявам се няколко от тях, вероятно малък процент, да започнат да измислят начини да използват този материал в изследване, писане и ремиксиране на тези стари игри за разбиране на техните контексти.[/pull_quote_center]

Това не е първият път, в който Internet Archive обръща внимание на игрите. В края на миналата година организацията представи Console Living Room – колекция от класически видео игри от 80-те години, между които са игри като Mortal Kombat, Aladdin, Sonic the Hedgehog 3 и др.