С отворената бета версия на Xfire може да създадете свой League of Legends турнир

0
Xfire
Снимка/Xfire

Xfire пусна отворена бета версия на своята е-спорт платформа. Това ще позволи на всеки играещ да създаде турнир с приятелите си с игри като League of Legends на Riot Games. Това означава, че аматьорите ще могат да играят в турнири също като професионалните геймъри.

От Xfire очакват с времето да добавят повече игри с възможност за игра в турнир.

По-време на затворената бета версия от платформата са отчели повече от 100 000 регистрирани геймъри, включително и 3 500 играчи, които са се състезавали в най-големия League of Legend аматьорски турнир в Западното полукълбо. Турнирът е привлякъл повече от 300 000 зрители.

Към момента пазарът на е-спортовете има около 71 милиона зрители само в западните страни. От Xfire се опитват да предоставят услуги на тези геймъри, като дават на организаторите различни възможности за организиране и промотиране на турнири. Това включва собствена марка, управление на играчи и отбори и разбира се, излъчване на живо, интегрирано с Twitch или Hitbox.

[pull_quote_center]Мислим, че този пазар може да достигне 250 милиона играчи в глобален аспект[/pull_quote_center] казва генералният директор на Xfire Марк Донован. [pull_quote_center]За сравнение онлайн покерът има само 40 милиона до 50 милиона играчи.[/pull_quote_center]

Xfire е създадена през 2003 г. като игрова платформа. През 2005 г. е закупена от Viacom за 102 милиона щатски долара, а през 2010 г. е закупена от Titan Games. През последните 18 месеца платформата е насочена към онлайн турнири, като основният фокус е не върху професионалните играчи, а върху аматьорите или играещите в края на седмицата.

Инвеститорите на Xfire включват Intel Capitalm Tomorrow Ventures, IDM Venture Partners и няколко бизнес ангели.