Spotify придобива The Echo Nest

0
Spotiffy The Echo Nest

Шведската компания, предлагаща едноименната услуга за слушане на музика онлайн, Spotify съобщи, че придобива платформата за откриване на музика The Echo Nest.

Придобиването на The Echo Nest ще подпомогне стратегията на Spotify да увеличи глобалното потребление на музика и потока от приходи към музикалната индустрия като създаде най-доброто потребителско изживяване и най-добрата платформа за откриване на музика за милиони фенове по света, казва Spotify в съобщението си без да съобщава финансови детайли около сделката.

Приложно-програмният интерфейс (API) на Echo Nest ще остане безплатен и достъпен за разработчиците. Екипът на The Echo Nest ще продължи да работи в офисите в Съмървил и Сан Франциско.

Според Spotify, общността на разработчиците е от ключово значение за успеха на компанията и The Echo Nest и ще остане приоритетна за двете компании.

The Echo Nest е основана преди девет години в MIT Media Lab с цел да подобри начина, по който хората намират музика. Присъединяването на компанията към Spotify предоставя нова възможност за създаване на приложения и услуги като работи съвместно със Spotify, споделя The Echo Nest в официалния си блог.