Nokia ще подобрява Here Maps с Desti

0
Desti

Nokia придоби компанията за изкуствен интелект Desti, за да подобри картографското си приложение Here Maps.

Ако сте ползвали Here Maps на вашия Windows Phone, ще се съгласите, че платформата е пълна с информация за пътувания. За да направи тази информация по-персонална, Nokia придоби Desti – приложение за планиране на пътувания, базирано на изкуствен интелект.

Desti е картографски стартъп, създаден от SRI International – същата група, която стои зад Siri. Приложението му Desti използва изкуствен интелект и обработка на естествен език, за да помогне на хората да намерят това, което търсят.

Тъй като софтуерът се основава на обработка на естествен език, той може да използва метаданни и отзиви на клиентите в онлайн туристически портали (хотели, горещи точки, атракции) в зависимост от това какво търсите. Например, ако някой търси по-романтично пътуване, Desti преглежда ревюта и описания на хотели и премахва неподходящите резултати. Изкуственият интелект на Desti може да извлече контекста от вашето запитване и да обобщи предложенията си в приятелски диалог, като ви спестява досадното ровене сред резултатите от търсенето.

Nokia не съобщава детайли относно бъдещата интеграция на Here Maps с Desti.