Lenovo създава нова компания с акцент върху умните устройства

Китайската компания ще създаде дъщерно дружество с друго име и марка с цел директни продажби на клиенти в Китай през интернет.

0
Лого Lenovo
Снимка/Lenovo

Lenovo Group обяви създаването на нова компания, която ще бъде фокусирана върху бизнеса с интернет базирани умни устройства и услуги в Китай. Компанията ще започне да функционира на 1 април 2015 г. Новата компания ще упражнява дейност под собствено име и марка под ръководството на сегашния президент на Lenovo за Китай, Азиатско-тихоокеанския регион и развиващите се пазари Чен Ксуадонг.

С този ход Lenovo цели да навлезе на бързо растящия пазар на потребителски мобилни устройства в Китай, като се фокусира не само върху устройствата, но и върху разработването на софтуер и приложения. Както Xiaomi новата компания ще продава нови телефони и таблети само през интернет, като прескочи дистрибуторите и телекомуникационните компании.

Lenovo не е първата компания, опитваща да създаде по-фокусирана марка. Други технологични гиганти като Huawei и ZTE също имат подобни начинания – Honor на Huawei и Nubia на ZTE.