Kickstarter облекчи правилата за участие на проекти

0
Kickstarter
Снимка/Kickstarter

Kickstarter в момента е най-добре познатата и успешна платформа за групово финансиране. За да може да остане конкурентна на Indiegogo и други по-малко ограничителни сайтове за публично финансиране, Kickstarter опрости правилата си за допускане на проекти до участие в платформата.

Kickstarter съкрати с две трети досегашните правила. Останаха три основни принципа: проектът трябва да създаде нещо, което да бъде споделено с други; проектът трябва да е честно и ясно представен; проектът не може да набира средства за благотворителни цели, други финансови инициативи или да включва забранени вещества.

Съществената промяна е въвеждането на функцията Launch Now. Досега всеки проект се разглеждаше от служители на Kickstarter преди да бъде одобрен. С новата функция вече всеки ще има възможност да въведе информация за проекта си и без да чака одобрение от платформата да публикува проекта в страницата на Kickstarter само с избирането на бутона Launch Now.

За да се избегнат злоупотреби, алгоритъм ще сканира всеки един проект, публикуван чрез Launch Now, и ще определя дали проектът е готов за пускане в платформата. Алгоритъмът проверява параметри като: описание на проекта, награди, които хората, подкрепили проекта с финансиране, ще получат, заявената сума за финансиране и дали създателят е имал предишни проекти.

[pull_quote_center]Ако проектът е годен за Launch Now, създателят му може да го публикува когато е готов[/pull_quote_center] казва генералният мениджър и основател на платформата Янси Стриклър. В противен случай [pull_quote_center]създателят ще трябва да сподели проекта с нас за разглеждане преди да може да го пусне.[/pull_quote_center]