HP планира навлизане на пазара на 3D принтери

0
3D принтиране
Снимка/HP

HP възнамерява да разтърси 3D принтинг сектора като разкрие информация за своя технология за масово производство на 3D принтери през юни.

Според изпълнителния директор на НР, Мег Уитман, двата основни недостатъка на съвременните 3D принтери са бавната скорост на принтиране и качеството на принтираните предмети. Гледането на 3D принтер докато принтира е като „да гледаш топенето на лед“, казва Уитман, която също така счита, че качеството не е достатъчно добро. [pull_quote_center]Мислим, че намерихме решение на тези проблеми и през юни ще направи голямо технологично съобщение[/pull_quote_center], каза Уитман на годишното събрание на акционерите на HP, цитирана от PC World.

Първоначално компанията ще се стреми към корпоративния пазар, където според нея има търсене за устройства, които да принтират прототипи и готови продукти, каза Уитман.

Принтерите представляват значителна част от бизнеса на HP, а компанията все още няма свой 3D принтер на пазара. В същото време компании като Stratasys, MakerBot и други вече продават 3D принтери.