Google разширява Shopping Express към Лос Анжелис и Ню Йорк

0
Google Shopping Express
Снимка/Google

След като тества услугата си за бързи доставки Shopping Express в продължение на повече от година в Сан Франциско, сега  Google започва да я предлага и в Лос Анжелис и Манхатън .

С Shopping Express Google предлага доставянето на поръчана стока на адрес в рамките на деня, в който е направена поръчката.

Потребителите посещават google.com/express или съответните мобилни приложения за Android и iOS и поръчват продукти на търговци, с които си партнира Google. Могат да заявят кога искат да си получат поръчката. Цената на поръчаната стока остава същата като в магазина. Хората, които направят поръчка без да имат регистрация в Shopping Express, ще трябва да заплатят такса от 4,99 долара за поръчан продукт от даден магазин.

Google работи с определени партньори при предоставянето на услугата си. Като Costco, L’Occitane, Staples, Target, Toys ‘R’ Us, and Walgreens и има собствени куриери, които доставят поръчките.

Дни по-рано Amazon също обяви, че ще добави Далас и Сан Франциско към 10те града, в които предлага своята услуга за доставки в рамките на деня.