Най-добрите европейски стартъпи за 2014 на Europas наградите

0
Наградите Europas
Снимка/Дан Тейлър/Heisenberg Media

Тазгодишните награди в конкурса European Tech Startup Awards (Europas) за стартиращи технологични компании в Европа бяха раздадени с церемония на 10 юни в Лондон.

Победителите в различни категории са: Soundcloud, FoodPanda/hellofood, Babbel, Startupbootcamp, Brainient, Supercell, EyeEm, GoCardless, DataSift, Petcube, BlaBlaCar, Big Health със Sleepio, ZenMate, Bitstamp, Hailo, Evrythng, Swiftkey, FarFetch, Kima Ventures, CodeClub, Index Ventures, Telegram.

Soundcloud беше отличен с награда в конкурса за втора поредна година. Компанията има над 200 милиона редовни слушатели.

Конкурсът Europas е основан от редактора в технологичния сайт TechCrunch.com Майк Бътчър през 2009 г. Участниците в конкурса се състезават в над 20 категории. Победителите се избират от представители на бизнеса. Награди се дават на най-напредничавите, прогресивните и иновативните технологични стартъпи. Конкурсът е фокусиран върху най-новите компании в сектора, но обединява също стартъпи в среден или късен стадий на развитие, както и водещите инвеститори и медии от Европа, Средния Изток и Африка. Компаниите могат да заявят желание за участие или да бъдат номинирани от някой друг.